VÍZITÚRÁZZ EGY SZERETHETŐBB VILÁGÉRT!

Ingyenes vízitúra mozgalom családoknak, iskoláknak, közösségeknek

alapvetés

ha valami úgy kezdődik, hogy lemégy a vízpartra és ott jól érzed magad, akkor az egy örökké tartó szerelem lesz az életedben...

A Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség alapítói és tagjai számára a vízi túrázás, a szabadidős vízi sportok űzése nem csupán egyszerű kirándulás és sportolás, hanem ennél sokkal több: egy olyan erő melynek komplex személyiségformáló és társadalomépítő hatása, messzi múltba nyúló magyar vízi kultúrát megőrző szerepe van.

Számunkra a „vízenjárás” népszerűsítése, a gyermekek és fiatalok vízre nevelése, hazánk vízi kultúrájának megőrzése és megismertetése olyan feladat, amely többünk számára évtizedekkel ezelőtt kezdődött és együttes erővel, szövetségünk minden kapacitásával végzendő a jelenben és folytatni kell a jövőben egyaránt: ez kötelességünk és felelősségünk!

Mit ad a szövetségünk?


Igény szerint ingyenesen ellátogatunk hozzátok, elvisszük a két bőgőscsónakunkat Diánát és Kristófot és közösen túráztatjuk az érdeklődőket!


 

A vízen, természetben mozgással eltöltött minden másodperc jobbá és egészségsebbé teszi az Embert. A közös vízi túrázás a természetben jót tesz mind az emberi kapcsolatoknak, mind a természet – ember kapcsolatának. A vízen történő mozgás, túrázás pedig mindennél nagyobb összhangot teremt az emberben Önmagában és az ember-környezete kapcsolatában is.

…a vízitúra során együtt mozgunk az úttal, együtt haladunk a természettel – ez az ami megkülönbözteti a vízitúrázást más természetjárási formától…

A vízitúrázás jó lehetőség arra, hogy a családok, felnőttek és gyermekek EGYÜTT kerüljenek összhangba a természettel, ismerjék meg a környezetüket, egymást és végső soron magukat is. Vízen, vízparton felnőni egy egész életre elegendő erőt ad az egészséges és minőségi életre.

Szövetségünk számára kiemelkedően fontos cél az, hogy a magyar lakosság minél nagyobb százaléka (különös tekintettel a gyermekekre és fiatalokra)
ismerkedjen meg a vízen töltött idő szépségeivel, tudjon használni valamilyen vízen járó eszközt, tanuljon meg úszni, horgászni és természetesen ismerje meg a Magyar Vízi Kultúrát és történelmet.

Mi ehhez a saját eszközeinkkel, több évtizedes tudásunkkal és időnkkel járulunk hozzá! Járulj hozzá Te is: Csatlakozz Te és támogasd a vízitúrázás népszerősítését:

 


Te mit tehetsz?

SZERVEZZ  JÓTÉKONYSÁGI TÚRÁT  és erősítsd ezzel mozgalmunkat...

támogató: