VÍZITÚRÁZZ EGY SZERETHETŐBB VILÁGÉRT!

Ingyenes vízitúra mozgalom családoknak, iskoláknak, közösségeknek

Vízitúrázz Otthon!

Hazánk lakosságának közel fele vízparti vagy vízhez közeli településen él. A víz, mint természeti elem ugyan jelen van a települések életében, ám mint lakóhelyeket összekötő út, játszó és közösségi tér, sportpálya a legtöbb helyen nem játszik szerepet a helyiek életében. A 20 század elejéig a magyar emberekben a vízzel kapcsolatos tudás (némelyekben akár bölcsesség) magas szintű volt, a különböző vízi járművek használata, élelemgyűjtés (horgászat, halászat) ismerete, úszás tudás természetes volt a vízparti emberek számára. Mára ez a tudás kezd kikopni belőlünk, sok esetben még a vízparti emberek számára is akadály lett a víz és nem lehetőség.


 

Szövetségünk Vízitúrázz Otthon programja lehetőséget ad arra, hogy a szakembereink, olimpiai bajnok kenus elnökünk tudását és vízi kultúránkhoz való hozzáállását átadjuk bármilyen olyan vízparti közösségnek, ahol ennek a hiányát érzik és felismerték…


Kiemelt célterületünk az iskolás csoportok, osztályok vagy akár egész iskolák!

 

Kedves Városvezetők! Kedves Szülők, Pedagógusok!

Keressetek fel minket, ha szeretnétek egy hangulatos vízi eseményekkel tarkított délutánt a településeteken, mi gondoskodunk ingyen a felszerelésről és a programokról, Ti pedig gondoskodjatok arról, hogy minél többen legyenek a helyszínen!

 

Részletekért vegyétek fel velünk a kapcsolatot!